VERTIGO

Čerství držitelé Zlatého anděla za album roku v kategorii Jazz & Blues

Vertigo je jedna z nejoriginálnějších českých skupin, která vzešla z jazzu, ale postupem času se svými hudebními přesahy dopracovala ke zcela svébytnému zvuku. Jeho součástí je kreativita, totální improvizace, ale též sofistikované kompozice zasahující místy až do oblasti soudobé vážné hudby. 

Album Daleko bylo nominováno na Zlatého Anděla 2019 v kategorii Jazz & Blues a v červenci 2020 tuto cenu skutečně i získalo. Toto v pořadí již sedmé album vzniklo ve studiu Sono Records ve spolupráci se zvukovými mistry Milanem Cimfem a Pavlem Karlíkem.

Diskografie

  • Vertigo quintet (2005)
  • Live U Staré Paní (2006)
  • Vertigo Quintet & Dorota Barová (2008)
  • Metamorphosis (2011)
  • TAJ (2014)
  • Nononononininini (2016)
  • Daleko (2019)

 

 


Dorota Barová – violoncello, texty, zpěv
Marcel Bárta – altsaxofon, sopránsaxofon, basklarinet
Vojtěch Procházka – klavír
Oskar Török – trumpeta
Rastislav Uhrík – kontrabas
Daniel Šoltis – bicí

Předprodej 160 Kč
Předprodej - student 120 Kč
Na místě 195 Kč